5 hacks til at få det bedste ud af dine menstruationstrusser
Dette indlæg er sponsoreret af AllMatters (tidligere OrganiCup) og indeholder affiliate links, som betyder, at jeg får en lille kommission som tak, hver gang du køber via mine links. Alle tips og holdninger i indlægget er som altid 100 % mine egne.
Spørgsmål om menstruationstrusser er en evig genganger i indbakken på Instagram. Jeg har tidligere skrevet en generel introduktion til menstruationstrusser her på bloggen samt guidet til mine personlige favoritter. I dette indlæg går jeg skridtet videre og deler mine egne tips og tricks til at få det bedste ud af dine menstruationstrusser, når du først har skiftet til dette geniale, og ikke mindst bæredygtige, menstruationsprodukt!
Brug en wetbag til at transportere brugte menstruationstrusser, når du er på farten
Et af de hyppigste spørgsmål i indbakken, når det drejer sig om menstruationstrusser, er, hvordan man kan bruge trusserne, hvis man opholder sig uden for hjemmet i længere tid ad gangen. For nogle kan det synes bøvlet at skulle skifte trusser i løbet af dagen, hvis man for eksempel er i skole eller på arbejde, eller hvis man skal ud og rejse.
Hvis du ligesom jeg hører til gruppen af menstruerende, som uundgåeligt vil få brug for at skifte trusser i løbet af en skole- eller arbejdsdag, er der heldigvis flere råd at hente. Det første er at sikre, at du altid har minimum et ekstra par rene trusser med i tasken eller i skrivebordsskuffen, som du kan tage med på toilettet, når det er tid til at skifte. På den måde er det ikke meget anderledes fra at have et ekstra bind liggende i tasken. Men hvad så, når du har skiftet, og står med de gamle trusser i hånden? Enter: wetbag’en!
En wetbag er en lille vandtæt stofpose designet til at opbevare brugte bind og bleer, når du er på farten. Når du har skiftet menstruationstrusser, smider du med andre ord bare de gamle trusser i din wetbag, som du så kan vaske, når du kommer hjem. En frysepose med knude på kan også gøre tricket, hvis du ikke lige har en wetbag ved hånden, men en wetbag kan genbruges og er derfor mere bæredygtig.
Suppler dine menstruationstrusser med andre menstruationsprodukter på ekstra kraftige blødningsdage
Har du ikke mulighed for at skifte trusser i løbet af dagen, men er du stadig fast besluttet på at bruge menstruationstrusser, kan du supplere trusserne med menstruationskop, bind eller tampon. På den måde kan et par menstruationstrusser fungere som en ekstra garanti mod uønskede gennemblødninger på dine kraftigste blødningsdage.
Jeg bruger selv dette trick om natten på dag to af min cyklus, hvor jeg har tendens til at bløde igennem. Her klistrer jeg simpelthen bare et bind fast i trusserne bagtil for at undgå at bløde igennem i søvne. Prøv det selv ved at lægge bindet det den “gale” vej, så det i stedet for at flugte med midterstykket i trusserne ligger på tværs hen over ballerne bagtil - sådan minimerer du risikoen for at skulle op midt om natten for at skifte trusser og sengetøj!
Du kan selvfølgelig også bruge menstruationskop om natten, men hvis du ikke føler dig komfortabel med det, er et bind i menstruationstrusserne ikke verdens undergang. Der kan være masser af helt valide grunde til ikke at bruge menstruationskop, som fx hvis man døjer med underlivssmerter, som jeg gør, har sanseforstyrrelser, problemer med at nå eller noget helt fjerde. You do you!
Skyl altid dine menstruationstrusser i hånden, før du smider dem i vaskemaskinen
Det står også i vaskeanvisningen på de fleste menstruationstrusser, men jeg skriver det lige igen for Prins Knud, for nænsom pleje af dine trusser forlænger dine trussers levetid gevaldigt og mindsker desuden risikoen for, at trusserne begynder at lugte over tid.
Derfor: skyl altid dine menstruationstrusser i koldt vand, indtil vandet løber klart, og lad trusserne tørre helt, før du smider dem i vasketøjskurven med dit øvrige snavsetøj. Har du mulighed for det, så hæng gerne dine menstruationstrusser til tørre i solen, efter at du har skyllet dem fri for menstruationsblod. Studier viser nemlig, at solens stråler har antibakteriel effekt.
Fjern lugt i dine menstruationstrusser med eddike, hvis uheldet er ude
Hvis du følger vaskeanvisningerne på dine menstruationstrusser, burde de forblive lugtfri, men det kan jo ske, at man glemmer at vaske dem i hånden eller kommer til at lade dem ligge lidt for længe efter brug (det kender jeg i hvert fald fra mig selv!). Heldigvis er der hjælp at hente. Er dine menstruationstrusser begyndt at lugte, kan du nemlig give dem en hurtig tur i en eddikeopløsning for at friske dem op.
Alt du skal gøre er at blande en del eddike med tre dele koldt vand i en vaskebalje eller lignende og lægge dine menstruationstrusser i blandingen, så vandet dækker trusserne helt. Sørg for at gnubbe midterstykket af trusserne godt i blandingen og lad evt. trusserne ligge nogle minutter i blød, så eddiken får lov til at trænge ind og virke. Vask herefter dine menstruationstrusser som du plejer.
Hav flere par menstruationstrusser i rotation ad gangen
Det siger sig selv, at dine menstruationstrusser holder længere, når du ikke bruger det samme par hele tiden. Derfor kan det være en god idé - ikke kun for dine trusser, men også for din egen skyld - at have flere par i rotation ad gangen. På den måde sikrer du dine trusser en længere levetid og skal ikke bekymre dig om at have nok par menstruationstrusser klar til din næste blødning.
Jeg har selv cirka syv par menstruationstrusser, som jeg skifter imellem ved hver menstruation, og jeg har endnu ikke haft behov for at kassere et eneste par, fordi jeg kun bruger hvert par cirka én gang om måneden.
Hos AllMatters får du rabat, jo flere par trusser, du køber. Ved køb af tre par trusser optjener du 10 % i rabat på det samlede køb. Ved køb af fem par trusser sparer du 15 %. Og ved køb af seks par skærer AllMatters hele 20 % af den samlede pris. Find dine favoritter og spar på dit køb her (reklamelink).